Flufsan

Sigurnost u svakom trenutku

Značaj održavanja higijene

Značaj održavanja higijene

Kod inkontinencije je vrlo važno održavanje lične higijene. Nekontrolisano ispuštanje mokraće može svojim specifičnim mirisom izazvati nelagodnost, te samim tim delovati na ponašanje osobe kroz izolovanje i odvajanje iz društva.

Inkontinencija dovodi do iritacije kože koja može dovesti do infekcije, osipa i dermatitisa. Starija koža je sama po sebi osetljivija, pa je inkontinencija može još više nadražiti. Problem nastaje kada se vlaga iz urina/stolice zadrži na koži pacijenta, pa dolazi do pucanja kože, i u pukotine ulaze bakterije koje mogu prouzrokovati problem.

Kako bi se to sprečilo, postoje razni preparati za održavanje higijene kod inkontinencije kao što su različite kupke i vlažne maramice.

Ulošci za inkontinenciju su bolji izbor od sanitarnih (menstrualnih) uložaka jer bolje upijaju tečnost, sigurniji su i nepropuštaju neprijatne mirise.

Pelene za odrasle su u današnje vreme prilagođene vama, vašem stilu života kako bi vam obezbedile udobnost i osjećaj sigurnosti, dok se mirisi najbolje mogu ukloniti jednokratnim higijenskim maramicama.

Top